AKTIVITETER

 

 

STÄNGT!!!

 Alla aktiviteter sker på egen risk. Mottagande av anmälningar och tidpunkt för aktiviteter ber vi att få återkomma med vid ett senare tillfälle.

Våra upplevelseäventyr är av världsklass, och ett minne för livet.

utg.jpg ankraceetta.jpg oken.jpg    Vinteraktiviteter klicka här! Övriga KURSER klicka här!

Våra övriga ej säsong beroende aktiviteter här nedan!!

De flesta är dock väder och sommar beroende men kan utföras vintertid som extra krydda på upplevelse.

STORHAGEN kan i år liksom tidigare erbjuda trevliga aktiviteter som t.ex. tävlingar för att stimulera gemenskap och kamratskap. Det är ju alltid lika roligt att vinna!

OL-spel:Var med och tävla i det olympiska lekarna. Här får du chansen att mätta dinna krafter. Man kan anmäla sig som grupp eller som enskild person, då får man tävla mot helt okända personer. 2-3 timmar tävlingstid.  KULSPEL - Ett urgammalt manligt spel, där finess och handlag är knepet till bra resultat.  BROMSSKIVEKASTNING - Många tror att här gäller det att svära och leva rövare, men det är enbart råstyrka som gäller här. TRANSPORTSÄCKEN - Denna tävling eller motionsform går att utföra med många variationer. Vår variant med knuten säck är otroligt uppskattad av medtävlarna. BLÅSNINGEN - Lika roligt varje gång. Kanske inte bekantskapen tycker om man träffar dom!

                                                            

CYKELSAFARI: Vi tar oss runt med cykel på en trevlig tur. Det blir många stopp då det finns mycket att se och uppleva efter vägen. Enklare picnikkorg för fikapaus ingår. Ibland kan vi upptäcka nya intressanta saker i naturen och då kan man inte bestämma hur lång tid det tar.

 

BÄVERSAFARI: Man måste vare otroligt försiktig och smygga sig fram, därför kommer vi att begränsa till grupper om tre-fyra personer.Bästa sättet är att nå dom via vattenvägen. Men vi lovar en otrolig upplevelse när vi väl ser bäver. 2 timmars tur.

 

HISTORIETUR: Vi följer de svenska hjältarna väg, i slaget vid Strömmesätersbro. Där överste Taubes finska regemente tillsammans med fogden Erik Bengtsson och bönderna Lilja och Larsson-Höök jagade norskarna på flykt och rädda Bohuslän kvar som Svenskt län 1659.Svensktalande guide,visar platser där Sverige besegrade Norge. 3,5 timmars tur.

 

FORNMINNE OCH KULTUR: Det är helt otroligt vad som döljer sig i det förgångna. Upplev utedassets renässans. 5 minuter till 10 timmar, beroende på köbildningar.

 

GROTTKRYPNING: Otroliga historier finns om traktens grottor. En tur i traktens historia och ner i grottor som varit boplatser för folk under svåra omständigheter. Vi har t.ex. Käckepålsgrotta. Rundturen är på 4 timmar. Vi besöker café och mindre matställen på vägen.

 

MILITARY FITNESS TRAINING: I Military fitness training skapas en unik gruppdynamik som är svår att uppnå inom annan träning. Instruktörerna peppar och motiverar. Military fitness training är disciplinerad träning där motivation och pepp fås från gruppen och instruktörerna. Allt är som boot camp i armén. Instruktörerna finns med under hela passen och lita på att de gör allt för att hjälpa till och peppa, ingen kommer att lämnas bakom. Naturen är den nya träningslokalen och allt från diken till träd blir nya träningsredskap. Military fitness training sker i alla väder året runt. En perfekt upplevelse om man är trött på att vara instängd på gymmet, inte har någon att träna med eller har testat olika mirakelkurer och träningsformer utan resultat. Efter en månad med Military fitness training kommer man att märka skillnad i träningen •Erfarna instruktörer med militär bakgrund •Perfekt för dig som behöver extra motivation för att träna •Military fitness training passar både killar och tjejer •1-1,5 timmars pass .

 

FÅGELSKÅDNING: Det är inte så lätt att upptäcka alla fåglar i skogen. Vi lär ut knepen och här finns många arter att skåda. De djupa skogarna och rika djurlivet har även främjat fågelarterna. Därför finns här häckande fåglar som borde tillhöra andra landsdelar. Vi lyssnar till kundens behov och försöker så långt som möjligt tillgodose önskemålen.Därför kan en dag fyllas med sevärdheter. Grillen tänds vid bra väder och då kan grillade smårätter erbjudas till en billig peng. I år har vi SOFFA till vår hjälp.

 

Vildmarksvandring 1:Vandring genom ett enormt skogsparti med många vilda arter av djur. Många finns enbart på dessa platser för att skådas i vilt tillstånd. En dagsutflykt som man sent glömmer. Första dagen sker i trevligt sällskap, efter detta börjar tålamodet trytta.

Vildmarksvandring 2: Vi tränger djupare in i naturen. Genom (i) mossar, ökensand och sankmarker, i djupa dalar och höga berg, där ingen satt sin fot tidigare. Här kan man gå i dagar utan att träffa på en människa. Vid ev. återkomst grillning vid lägerelden.

Vildmarkvandring 3 (överkurs): För dom som återkom efter tidigare vildmarksvandring, har vi en förtsättning med överlevnads inlärning. Vi provar på vad naturen har att erbjuda med nyttiga växtligheter. Det finns mycket man kan stoppa i sig i naturen. Har vi tur kan vi få prova på livräddning också. 8 timmars tur och hämtning med sjuktransport efter behov.

 

SKYTTE: Nu finns det möjligheter att prova på nya varianter av skytte: Kanon, Pistol, Pilbåge. Vi har också rörliga mål för att öka spänningen. Tidsåtgång ca 1 timme.

 

 utfly.jpgutfl3.jpg         

VID BESTÄLLNING ANGER DU VILKEN DAG SOM DU HAR FÖR AVSIKT ATT UTNYTTJA DIN BESTÄLLNING! ALL BETALNING SKER VIA POSTFÖRSKOTT. PRISER ENLIGT INTERNATIONELLA REGLER MED ELLER UTAN KREDIT.  För ytterligare information kan ni kontakta oss. Alla tjänster utgår från STORHAGENS BED & BREAKFAST, SPA, KRO, PENSIONAT OCH HOTELL med kasino, Nu också CAMPING med egen SJÖ.

Våra utbud avslutas alltid med samlig runt vår grillplats för att inspisa en gillad korv och kanske en mugg kaffe. I våra utbud ingår inga måltider om det inte står uttryckt. Så medtag gärna egen kost. Det går även att köpa enklare kost vid anläggninen.